Tiril er ny brukermedvirkningsrepresentant

Tiril Marie Torgunrud

Tiril Marie Torgunrud

Som et ledd i å forbedre stiftelsens arbeid med å styrke arbeidet med brukermedvirkning internt, samt arbeidet med å utvikle et system for å forvalte den brukererfaring- og kompetanse vi besitter, har Stiftelsen Rettferd nå fått på plass en ny frivillig brukermedvirkningsrepresentant. Vi er glade over å ønske Tiril Marie Torgunrud velkommen inn i denne posisjonen!

Stiftelsen har over en tid vært i kontakt med Torgunrud vedrørende et mulig engasjement, og har nå landet en enighet om rammene for det interne brukermedvirkningsprosjektet. Torgunrud skal bistå stiftelsen med å skape arenaer for brukermedvirkning internt i stiftelsen som brukerne forhåpentligvis vil oppfatte som både attraktive å delta på/i, samt trygge og meningsfulle.  

Torgunrud har selv fått oppreisning via Stiftelsen Rettferd. Hun skriver som følger på sin Facebook-side om dette: "Etter nesten 28 år fikk jeg endelig erstatningen for at skolen snudde ryggen til alt jeg ble utsatt for. Endelig kan jeg rette ryggen i god tro om at jeg ikke diktet opp det hele, jeg ble faktisk utsatt for noe et barn ALDRI bør utsettes for. Tusen takk til Stiftelsen Rettferd for at dere trodde på meg, gav meg den forståelsen og hjelpen jeg trengte, dere er gull verdt! Nå kan et av mine mørkeste kapitler lukkes."

På bakgrunn av hva Tiril har gått igjennom, mener vi hun opplevelser som gjør at hun vil fremstå som en riktig og sterk brukermedvirkningsrepresentant.

I tillegg til å ha bakgrunn som bruker av stiftelsens tjenester, har Torgunrud videre også et stort engasjement som en sentral skikkelse i fanskaren rundt artisten TIX. Her er hun blant annet administrator for fangruppens Facebook-side med godt over 10000 aktive fans. Dette gjør at hun har god erfaring med ektefølt engasjement! 

Vi i Stiftelsen Rettferd tror og mener Torgunrund vil bli et svært positivt innslag i vår stiftelse, og gi brukermedvirkningsarbeidet en ny og fin dimensjon. 

I første rekke vil Torgunrund bistå stiftelsen med å være sparringspartner i forhold til å komme opp med nye aktiviteter og tiltak for brukerne. 


Kommentar fra Tiril:

"
Hei mitt navn er Tiril.

Jeg er en av de som har vært så heldig og har fått hjelp av Stiftelsen Rettferd.

Min historie startet allerede 1 dag på barneskolen, med mange sommerfugler i magen, slik alle barn som skal begynne på skolen har, tenk jeg skulle begynne på skolen jeg, var blitt stor jente nå.

En enkelt hendelse var nok til at jeg ble plukket ut som den jenta som skulle holdes utenfor alt ettersom det passet for de andre barna. Lite visste jeg at det kun var starten på en veldig kronglete, slitsom og trist skolehverdag.

Som barn har man kanskje den oppfatningen av at de voksene vil hjelpe om det skjer deg noe, men det lærte jeg veldig fort at ikke alltid stemmer, da rektor på skolen ble en av de som bidro sterkt til at jeg ikke hadde det bra på skolen.

Min skolegang var ikke viktig for henne, ikke på noen måte.

At jeg gikk ute i timene, eller satt med hodet bøyd over bøkene med en klump i magen og ikke fikk med meg noe, rett å slett fordi det eneste jeg fikk med meg, var at jeg ikke var god nok, at jeg kun var den tjukke dumme jenta som ikke var verdt en dritt, det var ikke hennes problem, for mobbing det var det ikke på hennes skole, bare så det var sagt, da var man skyld i det selv.

Høres det kjent ut?

Jeg kan love deg at du ikke er alene om du sitter og kjenner på følelsen av at du ikke er eller var bra nok for noen, men vet du hva?  Det er DU!

Det finnes folk som vil at nettopp du skal har det bra, som virkelig ønsker å hjelpe deg med det du sliter med.

Stiftelsen Rettferd ble min redning på mange måter, og selv om ikke de kan ta vekk alle de vonde minnene fra min skolehverdag, så klarte de å gi meg en grunn til å rette skuldrene mine og tenke at det var faktisk ikke min feil.
"

Ønsker du å bidra til å skape et hyggelig og fint brukerfellesskap i Stiftelsen Rettferd, så er du veldig velkommen til å kontakte Tiril og resten av oss i Stiftelsen Rettferd på post@rettferdnorge.no