Du er her

Oppfordrer staten og fylkeskommunene til å ta moralsk ansvar

Publisert: 14.06.2016

Stiftelsen Rettferd for taperne ber staten og andre fylkeskommuner om å følge Møre og Romsdal fylkeskommune sitt eksempel og ta et moralsk ansvar for sanatoriebarna/"Kysthospitalbarna".

På fylkestinget i Møre og Romsdal fylkeskommune, som gjennomføres i går og i dag, vedtas det en oppreisningsordning for barn og unge som ble behandlet for sykdommer med grunnlag i tuberkulose. Fylkesvaraordfører Gunn Berit Gjerde (V) har tidligere uttalt at fylkeskommunen ikke har et juridisk ansvar for å lage en slik ordning, men en klar moralsk forpliktelse.

Stiftelsen Rettferd for taperne har tidligere i år uttrykt stor skuffelse over regjeringen da de i revidert nasjonalbudsjett for 2016 fastholdt sitt tidligere standpunkt i Kysthospitalbarna-saken. Stiftelsen Rettferd for taperne er derfor godt fornøyd med Møre og Romsdal fylkeskommunes vilje til å ta et moralsk ansvar for sanatoriebarna/"Kysthospitalbarna", og mener at dette bør legge press på andre fylkeskommuner og staten til å følge Møre og Romsdal fylkeskommunes eksempel med å ta et moralsk ansvar.

Bokmerk og del