Invitasjon til digital vernissasje!

Vi i stiftelsen rettferd ønsker med dette å invitere til digital vernissage for vår nye logo i forbindelse med navneskiftet. 

Logoen er utarbeidet av kunstneren Sverre Økshoff, bedre kjent som gitarist i Seigmen. Sverre Økshoff uttrykker glede over et godt samarbeid med stiftelsen i noen måneders tid. 

Normalt når man åpner en kunstutstilling inviterer man inn gode venner, andre kunstinteresserte, kjente mennesker, politikere og så videre til vernissasje. Denne gangen kan vi ikke invitere så mange som vi ønsket fysisk, og inviterer derfor isteden til en digital vernissasje.

Vernissasje (fra fransk vernisser, å fernissere) er en noe uformell åpning av en maleriutstilling, gjerne dagen før den offisielle åpningen. Begrepet er vanlig brukt også for den offisielle åpningen. Et relatert begrep er privat visning, men det er ikke nødvendigvis knyttet til en pre premiere. Historisk kommer begrepet fra samlinger utstillende malere på Salongen i Paris hadde i forkant av sine utstillinger. De inviterte da med seg en person til å se på utstillingen mens kunstnerne foretok en siste fernissering, siste justeringer, av bildene. Dette ble kalt Le jour de vernissage.

Den digitale vernissasjen finner sted på stiftelsens hjemmeside og Facebook-side mandag ettermiddag - og ut uken. 

DU er hjertelig velkommen!

Vennlig hilsen,

Stiftelsen Rettferd.